رئیس اتحادیه آرد و نان ساری:درکشور ما آرد و نان متولی ندارد/ نانواییها با مشکل سهمیه آرد مواجه هستند/هیچ ارگانی پاسخگوی مشکلات ما نیست علی اصغر محمودی صاحبی در گفتگویی در خصوص مسائل مربوط به آرد و نان اظهار داشت: در بحث کیفیت آرد با توجه به پیگیری های صورت گرفته مواجهیم که متاسفانه کیفیت […]
رئیس اتحادیه آرد و نان ساری:درکشور ما آرد و نان متولی ندارد/ نانواییها با مشکل سهمیه آرد مواجه هستند/هیچ ارگانی پاسخگوی مشکلات ما نیست
علی اصغر محمودی صاحبی در گفتگویی در خصوص مسائل مربوط به آرد و نان اظهار داشت: در بحث کیفیت آرد با توجه به پیگیری های صورت گرفته مواجهیم که متاسفانه کیفیت آرد همچنان مطلوب نیست.
وی با اشاره به کیفیت پایین آرد تصریح کرد: خبازان به دلیل سست و ضعیف بودن گلوتن متأسفانه از مقدار زیادی نمک استفاده میکنند.استفاده استاندارد از نمک برای هر کیسه ۷۰ تا ۸۰ گرم است اما به دلیل کیفیت پایین آرد، نانوا به اجبار از یک تا دو کیلو نمک برای پخت نان استفاده می کند.
رئیس اتحادیه آرد و نان ساری با اشاره به آمار دانشگاه علوم پزشکی درخصوص بروز مشکلات گوارشی و انواع بیماری گفت:درصدی از آمار دانشگاه علوم پزشکی استان در بروز برخی بیماریها به مصرف نان برمیگردد، که دلیل آن استفاده زیاد از نمک به دلیل بی کیفیت بودن آرد است.
وی دلیل مطلوب بودن کیفیت آرد در یک مقطع زمانی را به واردات آرد از کشور روسیه عنوان کرد و افزود: متاسفانه بزرگترین مشکل نانواییها بیکیفیتی آرد است.
محمودی صاحبی یکی از مهمترین مشکلات خبازی ها را، مشکل سهمیه آرد عنوان کرد و گفت؛ نانوایی ها با مشکل سهمیه آرد مواجهند.با این وجود، اداره کل غله مدعی ست سهمیه سرانه مازندران زیاد است.مثلا سهم ساری را ۲۰ هزار کیسه در روز اعلام میکند.
این مسئول در خصوص قاچاق آرد گفت: قاچاق آرد در ساری خارج از شبکه نیست، بلکه به دلیل محدود بودن سهمیه آرد، بین نانوایی ها صورت میگیرد که باید برای این مسئله تدابیری اندیشیده شود.
رئیس اتحادیه آرد و نان ساری با توجه به اینکه مازندران و ساری منطقه گردشگری و شاهراه اصلی برای تردد گردشگران و مسافران است، گفت: در روز حدود ۲۰ هزار جمعیت شناور در ساری تردد دارند که همگی از نان استفاده می کنند. با توجه به سهمیه محدود آرد نانوایی ها دچار مشکل می شوند.
وی در خصوص حمل و نقل آرد گفت: حمل و نقل آرد بر عهده شرکت خلیج فارس می باشد که سهامداران آن خارج از استان و ساکن تهران هستند که به همین دلیل متاسفانه سود حاصل از حمل بار به جیب تهرانیها واریزمیشود.
محمودی صاحبی در ادامه گفت: در استان اسپانسرهای قوی برای حمل و نقل با وجود دارد و علاوه بر اینکه مبلغ سود کمتری دریافت میکنند بومی استان نیز هستند اما همچنان بدون مزایده حمل و نقل به شرکت خلیج فارس واگذار شده است.او اضافه کرد: بزرگترین قاچاق در نمایندگی شرکت خلیج فارس صورت میگیرد که جدیداً نماینده آن نیز دستگیر و بازداشت شده بود اما همچنان خلیج فارس در حال پخش آرد است.
محمودی با اشاره به اینکه در زمان شیوع کرونا تعدادی از نانوایی ها به دلیل عدم استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده جریمه و پلمپ شدند، گفت: باید باید پروتکل های بهداشتی رعایت شود.اما هیچ الزاماتی درنانواییها ارائه نشد.چراکه این اقدامات هزینهبر هستند.که متاسفانه ارگانی در این خصوص پاسخگو نیست و مرکز بهداشت در حال پلمپ این واحدها است.
وی با اشاره به حدود ۷۵۰ نانوایی یارانهای یا نیمه یارانهای در سطح شهر ساری و حومه اظهار داشت: از این تعداد حدود ۵۰ نانوایی در سطح شهر به دلیل عدم استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده پلمپ شدند.
همچنین وی با بیان این مهم که در شرایطی که پس از ۶ سال نرخ نان به نرخی جز نرخ تعیین شده تغییر کرده، اضافه کردن نیروی انسانی برای نانوا هزینهبر است، افزود:پس از گرانی نرخها قیمت خمیر مایه مکملها سبوس و دی افزایش چند برابری داشت که کارگروه آرد و نان استان های دیگر به دنبال نرخ جدید قیمت نان هستند چرا که قیمت فعلی صرفه اقتصادی برای نانواییها ندارد.
رئیس اتحادیه آرد و نان ساری ادامه داد:صرفه اقتصادی نداشتن موجب میشود که نانواییها نتوانند نیروی انسانی بیشتر جذب کنند.
وی با تاکید بر اینکه نان یک محصول استراتژیک و نیاز همه جامعه است اظهار داشت: آرد باید آزاد شود تا بین نانوایی ها رقابت ایجاد بشود که همین این امر موجب تولید گندم و آرد خوب توسط کشاورزان و کارخانه های آرد می گردد.
وی با توجه به اینکه نان در سبد کالا به عنوان کالای اصلی گنجانده شده است گفت: همه اقشار جامعه به ویژه قشر ضعیف از این محصول استفاده می کنند.
در همه جوامع و کشورهای اروپایی به نان نگاه خاصی دارند، اما در کشور و استان ما با توجه به سطح منابع و کیفیت مطلوب گندم به علت ناتوانی در مدیریت آرد و نان کشور، اتفاق جدیدی رخ نمیدهد.
محمودی صاحبی ادامه داد: متاسفانه در سهمیه بندی آرد باندبازی وجود دارد. برای رفع این مشکل باید آرد آزاد خریداری شود.در حال حاضر نانوایی ها برای تهیه آرد در سامانه از ۵ کارخانه خرید میکنند اما در زمان تحویل فقط از ۲ کارخانه تحویل صورت می گیرد که این یکی دیگر از مشکلات است که نانواها با ان مواجه هستند.
رئیس اتحادیه آرد و نان افزود: متاسفانه تمام این مشکلات را مکاتبه میکنیم،اما هیچ سازمان و ارگانی پاسخگو نیست.
وی به لزوم راهاندازی وزارت جدیدی به نام آرد و نان اشاره کرد و افزود:متاسفانه در کشور ما آرد ونان متولی ندارد و اگر تنها یک متولی داشته باشدیقین دارم وضعیت آرد و نان در کشور بهتر می شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.
طراحی سایت : راستچین